Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AB

grizzly9992004

1. 2. 2012 14:29
Stát zlodějů

Instituce u nás obecně zkouší urvat i něco, na co nemají nárok a spoléhají, že člověk už to nebude schopen dokladově doložit. Jak je možné, že lze občany beztrestně okrádat anebo se o to alespoň pokoušet? Takové triky by měly být trestné, jenže při stavu naší justice, kdy na tom profitují advokáti i soudci a ruka ruku myje, bohužel žádná spravedlnost nehrozí! Jo je holt obecně známo, že ryba páchne od hlavy.

4 0
možnosti
JM

saho1

1. 2. 2012 16:26
Re: Stát zlodějů

Zlatí komunisti...;-O;-O;-OR^

1 0
možnosti
D

deseado

1. 2. 2012 13:18
No jo ...

... autor nicméně asi zamlčel, že na dotazníku je napsáno "doložte kopie dokladů", dotazník jen vyplnit nestačí - se mnou si kancelář dopisovala taky, musel jsou pak doplnit kopii TP, což naštěstí stačilo přes web.

0 0
možnosti
L

lokutus

1. 2. 2012 13:29
Re: No jo ...

Ne, autor jen popsal bordel, který na ČKP panuje. A má pravdu.

8 0
možnosti
MS

Matyas Sandorf

1. 2. 2012 13:09
Jestli vlastníte rodinný domek

či jiný příbytek, bude nejlepší si urychleně sbalit spacák a nejnutnější fidlátka, neb se nad vámi schyluje k jistojisté exekuci .... aneb jak Češi přicházejí o polistopadové iluze Rv

3 0
možnosti
Q

QQ.

1. 2. 2012 12:29
Vyzva

Prosim vas, lide, misto recneni a nadavani na absurdistan, zalozte nekdo, kdo mate internetovou stranku misto, kde je mozne se pripojit k hromadne zalobe. CKP evidentne v mnoha pripadech porusuje zakon tim, ze vymaha poplatek, ktery je zjevne pokusem o podvod, protoze ridic ma vsechny doklady v poradku. Castky jsou mensi nez 5000 CZK, aby to nebyl trestny cin. Je treba udelat oznameni na policii, podat zalobu...  Nejlepe hromadne. Prida se nekdo???

5 0
možnosti
G

gumidos

1. 2. 2012 12:14
Pane autore

Co se týče vybavenosti doklady  - jste na tom dobře.

Ve Vašem případě doporučuji najmout si advokáta, který Vás bude zastupovat u soudu. Neprodleně po vyhraném sporu pek nárokujte náklady na právní zastoupení v uvedené věci po straně žalující. Dále vyčíslete svoje náklady - tedy telefony, dopisy apod. POkud jste navíc již v minulosti dostatečně prokázal, že jste svoje povinnosti splnil, zvážil bych o podání trestního oznámení o pokus podvodu. Nic Vás to stát nebude a oni budou muset vysvětlovat. Poté zveřejněte svoje zkušenosti na nějaké webové stránce.

8 0
možnosti
J

Jafirka

1. 2. 2012 12:59
Re: Pane autore

Každý, komu sa stane niečo podobné, by ich mal žalovať a žiadať  nemajetkovú újmu v násobkoch toho, čo od neho vymáhajú.... Jedine tak si začnú dávať pozor....

0 0
možnosti
PM

KOLDAK

1. 2. 2012 12:13
Oni to prostě zkoušej.

Předpokládají, že ne všichni jsou tak pečliví v ukládání písemností, jako vy. Vejvar je astronomický a tyhle praktiky prakticky nepostižitelné. Výhodnější, jak obchod s drogami nebo prostitucí.

0 0
možnosti
H

Hanyz01Reloaded

1. 2. 2012 11:17
Autore, Vy s nimi máte svatou trpělivost

já už bych picnul buď je, nebo sebe. Když se dívám na dnešní situaci (na státním bordel, vysoká míra přímých i nepřímých daní, rozkrádání, ceny vyšší než v Evropě při podstatně nižší kupní síle oproti EU, na každém úřadě člověk musí neustále něco dokazovat, nejlépe v osmi ověřených kopiích a stejně ho ještě stáhnou o poplatek/kolek a výsledek je přinejlepším nejistý, vymahatelnost práva (o spravedlnosti nemluvě) 0... docela Vám závidím, že to máte do Německa kousek.

0 0
možnosti
ZH

zdenda.h

1. 2. 2012 11:37
Re: Autore, Vy s nimi máte svatou trpělivost

Blbý je, že ačkoliv rád cestuji, žiju v téhle zemi docela rádV a když jsem neemigroval v době, kdy to bylo aktuální, nějak to tady už doklepu...;-)

0 0
možnosti
A

AAA3

1. 2. 2012 10:57
Tak na podani odporu nic kopirovat nemusite

staci napsat ze podavate odpor.

Po me CPK chtela zaplatit jedno ctvrtleti, kdy bylo uz davno neexistujici auto v depozitu, takze jsem jim poslal kopii technicaku, ktery jsem nastesti  jeste mel. Tam bylo jasne vyznaceno ze bylo v depozitu cely rok (a nasledne vyrazeno trvale). Tak to uznali, tri dny tedy bylo skutecne nepojistene (tak jsem zaplatil 3 x 50 "prispevek"  + 170 za naklady za vyzvu, taky pekne), no a po trech mesicich chteli zaplatit nasledujici ctvrtleti, o kterem uz meli jasnou informace ze auto bylo docasne vyrazene! Proste bordel.

0 0
možnosti
ZH

zdenda.h

1. 2. 2012 11:16
Re: Tak na podani odporu nic kopirovat nemusite

Odpor by stačil, je to v poučení, kopie jsem přiložil víceméně z důvodu urychlení - umím si představit, jak dlouho by zase trvalo, než by soud obdržel dokumenty, na jejichž základě by tuhle nesmyslnost s konečnou platností zastavil. Je to možná můj sokromý výklad, má nicméně svojí logiku, že. Selskou, jak jinak. A podlé té zákony psané nejsou, si myslím...

0 0
možnosti
U

uředník

1. 2. 2012 10:22
příspěvek do fondu

Podle autorů zákona o poviném ručení, jak samotní autoři uvádějí v jeho 3.aktualizovaném vydání "Zákona" s kometrářem, na straně 95-96, "příspěvek je konstruován jako soukromoprávní sankce za nesplnění zákonem uložené povinnosti.......".Skutečně zajímavá konstrukce.

To si lze s trochou nasdázky vyložit také tak, že ČKP postupuje podle svého soukromého práva...Je to jen jen hra o peníze...naše peníze, jak jinak......:-)

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

1. 2. 2012 9:55
Výborně napsáno pane kolego .....

nádherná ukázka šlendryánu, který je ale standardním stavem v našem-vašem ČEZko-Absurdistánu R^

7 0
možnosti
  • Počet článků 208
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1157x
Živnostník v.v., příležitostný novinář, fotograf, editor vlastních a obecních stránek, počítačový nadšenec. Obyvatel západních Čech s přiměřeně skepticko-optimistickým náhledem na svět. Ročník 47´.